1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
Blanenští fotbalisté v dalším domácím utkání přivítali na Údolní Uničov, který také nezažívá nejpovedenější období. Pod novým trenérem zažili vstup do zápasu z říše snů. Hned v 1. minutě Holman posadil míč na hlavu Kapura, který o tyč poslal svůj tým do vedení. O 3 minuty později vyrovnal z přísně nařízené penalty Krč. Blansko však tato inkasovaná branka nepoložila a o minutu později vrátil domácím vedení střelec první branky Kapur. Pohledný fotbal s šancemi na obou stranách žádnou další branku nenabídl a blanenští si tak po vítězství 2:1 připsali velmi důležité 3 body a ukončili nepříjemné šestizápasové čekání na bodový zisk.

9. kolo , 1. října 2022, FK Blansko - SK Uničov

FK Blansko

2:1

2:1

SK Uničov

Branky: 1. a 5. Kapur - 4. Krč (pen.)
Žluté karty: 4. Chyla, 88. Kalina - 52. Bača, 63. Ambrozek, 68. Krč
Červené karty: 0 - 90. Krč (po 2. ŽK)
Rozhodčí: Denev - Nápravník, Kolář
Delegát: Jaroslav Káňa

Sestavy

Kalina - Černý, Blažík (76. Kamenský), Smrčka (C) - Chyla (76. Crhan), Holman, Dano , Jaroš (60. Thon), Feik - Kapur, Tulajdan (66. Alassane)
Náhradníci: Pernica, Nešetřil - Psota, Kamenský, Crhan, Alassane, Thon
Trenér: Jiří Vorlický

Uvízl - Saňák (46. Svoboda), Koutný, Coufal, Sečkář - Vichta, Bača, Hausknecht (46. Ambrozek), Javůrek (81. Vybíral) - Komenda (C), Krč
Náhradníci: Kvapil – Diblík, Svoboda, Ambrozek, Vybíral, Kirschbaum
Trenér: Jiří Balcárek

Trenér Vorlický zvolil pro zápas s Uničovem hru na tři stopery. Brankář Nešetřil utrpěl v týdnu zranění ruky, do branky se tak vrátil Marek Kalina, pro kterého se jednalo o pikantní duel, neboť v Blansku hostuje právě z Uničova. V záloze operoval uzdravený Jaroš a na lavičce náhradníků byl již po reprezentačním srazu připraven Thon. Na hrot se vrátili Tulajdan s Kapurem a nasazení srbského mladíka se ukázalo jako klíčové.

Blanenští vstoupili do zápasu jako uragán. Hned v 1. minutě Holman načechral míč do vápna přesně na hlavu Miloše Kapura a ten s přispěním pravé tyče poslal svůj tým do vedení. O 3 minuty později upadl po souboji s Chylou v pokutovém území Javůrek a rozhodčí Denev ukázal na značku pokutového kopu. K míči se postavil Aleš Krč, který se štěstím procedil míč pod padajícím Kalinou. Blansko inkasovaná branka nezlomila a za další minutu se opět měnilo skóre. Holman našel Kapura, který střelou mezi nohy propálil Uvízla a vrátil vedení na stranu domácích.

Ve 12. minutě pálil za vápnem z voleje Bača a míč proletěl těsně nad břevnem domácí branky. Blanenští předváděli pohledný kombinační fotbal a mohli navýšit své vedení. Ve 27. minutě zakončil Feik nadějně rozjetou akci ukvapenou střelou mimo. Krátce nato Jaroš výborně sklepl míč Holmanovi, který však z voleje nezakončil přesně. O minutu později Uvízl při rozehrávce vyhodil míč na nohu Kapura, jehož střela z hranice vápna těsně minula levou tyč. Následně se na druhé straně prosmýkl do zakončení Vichta, který z blízka neprostřelil Kalinu.

Ve 33. minutě Coufal po souboji s Jarošem přiklepl míč směrem k vlastní brance, ten sebral do rukavic Uvízl a sudí Denev nařídil nepřímý kop na rohu malého vápna. Holman z této standardní situace přiklepl míč Smrčkovi, jehož tvrdý pokus za přispění obrany Uvízl zneškodnil. Kalinovu pozornost poté vyzkoušel opět Vichta, se střelou z přímého kopu si blanenský brankář poradil. Ve 43. minutě Jaroš nádherným centrem našel Tulajdana, který nedokázal trefit odkrytou branku. Velké šance Blanska zůstaly nevyužity a do kabin se tedy šlo jen s jednobrankovým rozdílem.

Hosté provedli o poločase dvojité střídání a vstoupili do druhého dějství aktivně. Krátce po změně stran hlavičkoval po rohovém kopu vedle pravé tyče Krč. Zanedlouho poté napřáhl za vápnem Javůrek a jeho tečovaná střela skončila těsně mimo. V 56. minutě se stejný hráč dostal v pokutovém území k odraženému míči, jeho střelu z nebezpečné pozice vyrazil Kalina do bezpečí. O 2 minuty později našel Holman z přímého kopu nabíhajícího Smrčky, dobře mířenou hlavičku blanenského kapitána zblokoval jeden z obránců. Aktivní patnáctiminutovku zakončila zajímavá střela Vichty z hranice vápna, kterou Kalina vytěsnil na roh.

V 65. minutě hledal Feik nabíhajícího Thona, který však na přihrávku do pokutového území nedosáhl a míč sebral Uvízl. Uničov se čím dál více tlačil na polovinu Blanska a domácí hráči hrozili z protiútoků do otevřené obrany hostů, často jim však scházelo lepší řešení ve finální fázi. Blanenští poctivě bránili a po zbytek utkání nepouštěli hosty z Uničova do větších příležitostí. V poslední minutě zápasu obdržel po faulu na Feika 2. žlutou kartu útočník Krč a předčasně musel opustit hrací plochu. Blanenští fotbalisté si tak pod novým trenérem připsali velmi důležité 3 body a ukončili dlouhou sérii šesti zápasů bez bodového zisku.

V dalším utkání se svěřenci trenéra Vorlického představí na hřišti Uherského Brodu, který na domácí půdě doposud nenašel přemožitele. Utkání startuje v sobotu 8. října od 14:30.


Autor: Zdeněk Veselý ml.