1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
Blanenští fotbalisté zajížděli v rámci 13. kola do Frýdlantu nad Ostravicí, kde se utkali s místním 1. BFK. Před utkáním dělil oba týmy v tabulce pouhý bod. V prvním poločase měli míč na svých kopačkách povětšinu času hráči Blanska a vypracovali si i slibné příležitosti. Domácí hrající v hlubokém bloku nastřelili z ojedinělé šance tyč. První poločas skončil bez branek. Úvodní desetiminutovka druhé půle patřila Frýdlantu. V 50. minutě nejprve neproměnil pokutový kop Velička, o čtyři minuty později už byl stejný hráč úspěšný a poslal svůj tým do vedení. Poté pokračoval obraz hry z prvního poločasu. Blanenští dál marně hledali recept na dobře fungující obranu Frýdlantu a v závěru při hře vabank mohli dvakrát inkasovat. I přes velké úsilí svěřenci trenéra Vorlického branku nevstřelili a odjeli z Frýdlantu nad Ostravicí s porážkou 0:1.

13. kolo , 29. října 2022, 1. BFK Frýdlant nad Ostravicí - FK Blansko

1. BFK Frýdlant nad Ostravicí

1:0

0:0

FK Blansko

Branky: 54. Velička
Žluté karty: 0 - 50. Nešetřil, 67. Černý, 79. Kapur
Rozhodčí: Ogrodník - Poláček, Kostelník
Delegát: Rostislav Dudek

Sestavy

Prepsl - Svatonský (76. Kučera), Staněk, Švrček, Indra - Hajnoš (82. Papík), Šafner, Juříček, Škorik, Hladík - Velička (C)
Náhradníci: Svrčina - Somr, Stávek, Papík, Kučera, Fromelius
Trenér: Martin Šrámek

Nešetřil - Chyla (62. Rajčinec), Černý, Feik (73. Alassane), Kamenský - Holman (73. Crhan), Dano - Thon, Smrčka (C), Jaroš (62. Abdellaoui) - Kapur
Náhradníci: Kalina - Rajčinec, Abdellaoui, Crhan, Alassane, Psota
Trenér: Jiří Vorlický

V sestavě Blanska došlo oproti minulému utkání k drobným změnám. Mezi třemi tyčemi nastoupil potřetí v sezóně Nešetřil, po karetním trestu se vrátil středopolař Dano. Týmu naopak scházel stoper Blažík, na jehož pozici zaskakoval Feik.

Hned ve 2. minutě utkání se po pasu Dana ocitl v zajímavé příležitosti Kapur, za přispění domácího obránce se mu ale zakončit nepodařilo. O 10 minut později Smrčka vysunul na pravém křídle Thona, s nepříjemnou střelu k bližší tyči si brankář Prepsl poradil. Blanenští diktovali tempo hry a snažili se vyzrát na hluboký blok domácích. V další nadějné šanci se ocitl Jaroš, jeho pokus ale zblokoval ve vápně Staněk. Frýdlant poprvé zahrozil ve 27. minutě, a to výrazným způsobem. Po dlouhém nákopu Prepsla se dostal do zakončení Bohdan Velička a jeho obstřel skončil na tyči. Blansko odpovědělo ve 31. minutě, když ke střele v rohu vápna napřáhl Kapur. Míč šel však přesně do míst, kde stál připravený Prepsl. Po zbytek poločasu už si ani jedno mužstvo nevypracovalo větší šanci, za zmínku stojí pouze nebezpečný centr Hladíka, na který nikdo z frýdlantských nedosáhl. Do kabin se tedy šlo za bezbrankového stavu.

Do druhého poločasu vstoupili lépe hráči Frýdlantu. V 50. minutě si brankář Nešetřil špatně přebral míč a při snaze jej odkopnout fauloval ve velkém čtverci Juříčka. K nařízené penaltě se postavil Velička, jehož střelu k levé tyči Nešetřil zneškodnil a napravil tak svoje předchozí zaváhání. Útočník Velička ovšem nemusel dlouho zpytovat svědomí. O 4 minuty později jej přesným centrem našel Hajnoš a nikým nekrytý poslal míč hlavou do sítě. Blansko se hnalo za vyrovnáním. V 61. minutě vyzkoušel Thon z velkého úhlu Prepslovu pozornost, ten se však nachytat nenechal. Pár minut nato centroval do vápna Smrčka a míč hmatatelně zasáhl ruku Šafnera, rozhodčí Ogrodník ale penaltu neodpískal. Blanenští dál hledali recept na dobře fungující obranu domácích. V 74. minutě Kapur předložil míč nabíhajícímu Thonovi, brankář Prespl dobře vyběhl a blanenský záložník jej nedokázal prostřelit. 10 minut před koncem mohl utkání nadobro rozhodnout střídající Kučera, kdy míč z jeho hlavy jen těsně minul pravou tyč blanenské svatyně. V 86. minutě střílel z hranice vápna Abdellaoui, branku však netrefil. Blanenští hráli vabank, čehož mohl v nastaveném čase využít po přiklepnutí Juříčka opět Kučera, Nešetřil ho ovšem ve vyložené šanci vychytal. Blansko i přes velké úsilí branku vstřelit nedokázalo, po čtyřech zápasech vyšlo gólově naprázdno a odjelo z Frýdlantu nad Ostravicí s porážkou 0:1.

V dalším utkání se blanenští fotbalisté představí na domácím stadionu na Údolní, kam v sobotu 5. listopadu zajíždí celek z Hodonína. Utkání startuje ve 14:00.


Autor: Zdeněk Veselý ml.