1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
Další gólové hody na Údolní. Do Blanska přijel ke 14. kolu MSFL Hodonín, kterému před zápasem patřilo klidné 7. místo. Hodonín mohl jít již ve 4. minutě do vedení, Bohun ovšem po nedorozumění obrany netrefil odkrytou branku. O 6 minut později tedy otevřel brankový účet zápasu na druhé straně Kapur. Blansko si do poločasu vypracovalo zásluhou Jaroše a Thona tříbrankový náskok, zatímco Hodonín další dvě stoprocentní příležitosti neproměnil. Během 10 minut druhého poločasu Blansko navýšilo své vedení, když se podruhé v utkání prosadili Jaroš s Thonem. Hodonín se snažil s nepříznivým stavem něco dělat, ale čtvrthodiny před koncem se radovali opět blanenští, když se prosadil kapitán Smrčka. Hosté korigovali až v 80. minutě brankou Jágera. Blansko si tak po výhře 6:1 připsalo veledůležité 3 body a odrazilo se ze sestupových pozic.

14. kolo , 5. listopadu 2022, FK Blansko - FK Hodonín

FK Blansko

6:1

3:0

FK Hodonín

Branky: 10. Kapur, 25. a 48. Jaroš, 28. a 55. Thon, 75. Smrčka - 80. Jáger
Žluté karty: 0 - 0
Rozhodčí: Marek – Svoboda, Gasnárek
Delegát: Ondřej Šišma

Sestavy

Nešetřil - Feik, Černý, Blažík (78. Chyla), Kamenský - Dano (69. Alassane) - Thon (78. Psota), Jaroš (69. Rajčinec), Smrčka (C), Holman (78. Crhan) - Kapur
Náhradníci: Kalina – Chyla, Rajčinec, Crhan, Alassane, Psota
Trenér: Jiří Vorlický

Petráš (C) - Helísek, Dressler, Kyselka (60. Fila), Sukup, Kadlec (37. Jáger), Švantner, Bobčík (46. Pazdera), Holek, Bohun (60. Smékal), Langer
Náhradníci: Pitron - Smékal, Pazdera, Fila, Dunda, Jáger
Trenér: Pavol Švantner

V brance dostal stejně jako minulý týden přednost Nešetřil, po drobném zranění a absenci ve Frýdlantu se do sestavy vrátil stoper Blažík, středopolař Holman netradičně piloval levou stranu zálohy. Nejvýraznější změna se konala na pravém beku, kde poprvé v sezóně nenastoupil od začátku Tomáš Chyla. Jeho pozici zaujal Feik. Na marodce figurují Abdellaoui, Tulajdan, Zúbek a od předkola MOL Cupu stále i Chládek.

V první velké šanci zápasu se ocitli hosté z Hodonína. Brankář Nešetřil se po nedorozumění srazil na rohu vápna s Blažíkem a Bohun netrefil odkrytou branku domácích. Trest za neproměněnou šanci na sebe nenechal dlouho čekat. V 10. minutě Smrčka vysunul kolmicí do otevřené obrany Kapura, který obešel brankáře Petráše a uklidil míč do sítě. O 2 minuty později to z přímého kopu z boku pokutového území zkoušel Langer, míč však skončil pouze v boční síti blanenské branky.

Hrál se pohledný kombinační fotbal, jenž umožňoval výborně připravený trávník na Údolní. Ve 25. minutě udeřili opět domácí. Na Feikův oblouček do vápna si naskočil Karel Jaroš, jehož hlavička nechytatelně zapadla ke vzdálenější tyči. Prakticky ihned po této brance mohl snížit Holek, míč ovšem hlavou v jasné pozici netrefil ideálně a jeho pokus skončil těsně mimo. A blanenští opět trestali. O 3 minuty později Kamenský skvěle přečetl rozehrávku hostů, vyměnil si míč s Jarošem a vnikl do vápna. Namísto zakončení se vyhnal ze střeleckého úhlu, položil si Petráše a nádherným obloučkem oslovil na zadní tyči Thona, pro kterého už nebyl problém uklidit míč hlavou do sítě. Minutu nato mohl snížit Bobčík, Nešetřil ale proti jeho hlavičce vytáhl fantastický zákrok a uchránil třígólový náskok.

Hodonín se čím dál více tlačil na polovinu Blanska, do vyložené šance se už ale do konce poločasu nedostal. Blansko i nadále hrozilo. Ve 34. minutě přízemní centr Kamenského usměrňoval Kapur a míč skončil jen těsně vedle levé tyče. Krátce poté napřáhl z dobrých 35 metrů Dano a Petráš měl co dělat, aby nepustil míč za svá záda. V závěru poločasu vypálil z hranice vápna hostující Bohun, střele ovšem scházela větší razance a Nešetřil míč s klidem pokryl. Do kabin šli tedy výrazně spokojenější fotbalisté Blanska.

Domácí tým pohodlný tříbrankový náskok neuspokojil a vletěl do druhého poločasu jako uragán. Hned 3 minuty po přestávce Thon předložil míč Kapurovi, který ostrým centrem posadil míč na hlavu Jarošovi a ten se nemýlil. V 55. minutě se opět měnilo skóre. Jaroš přiklepl míč do běhu Kapurovi, jenž perfektní přihrávkou našel před prázdnou brankou nabíhajícího Thona a reprezentant Jižního Súdánu si s nabídnutou šancí snadno poradil. Blanenští měli hru pod kontrolou a hosté byli pochopitelně frustrováni, stále se však snažili s nepříznivým stavem něco udělat. V 71. minutě střílel nebezpečně Langer, ale jeho střela se do prostoru branky nevešla. Uhodilo tedy znovu na druhé straně. Po přihrávce střídajícího Alassaneho se na branku řítil kapitán Smrčka a svůj únik zakončil neomylně k levé tyči.

V 80. minutě se Hodonín dočkal snížení, když se povedenou střelou na zadní tyč prosadil Jáger. V závěru utkání měli ještě dvě velké příležitosti domácí fotbalisté. Nejprve v 88. minutě Crhana po prostrčení od Kapura vychytal Petráš, v nastaveném čase pak na Crhanův přízemní centr nedosáhl Kapur a za ním Rajčinec nedokázal trefit odkrytou část hostující branky.

Blansko tedy zaslouženě zvítězilo a odrazilo se ze sestupových pozic. Konečný výsledek 6:1 je však pro hosty z Hodonína trochu krutý. K dalšímu utkání zajíždějí blanenští v neděli 13. listopadu do Znojma. Utkání startuje v 10:15.



Autor: Zdeněk Veselý ml.