1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
Důležitá bitva o 6 bodů čekala na fotbalisty Blanska v 19. kole MSFL, kdy na Mlýnskou zavítal tým Velkého Meziříčí. Domácí diktovali tempo hry hned od úvodních minut a v prvním poločase se prosadili dvakrát. První trefu obstaral po krásném pasu Rajčince Tulajdan, druhou přidal po nedovoleném zákroku ve vápně a následné penaltě Šedivý. Ve druhém poločase se hosté snažili s výsledkem něco udělat, ale naráželi na pozornou obranu Blanska, která jim nedovolila žádnou vážnější šanci. Naopak domácí přidali další tři trefy, kdy se dvakrát prosadil Miloš Kapur a jednou Martin Pecuch. Blansko tak zapisuje první jarní body do tabulky a opět se vzdálilo příčkám sestupu.

19. kolo , 11. března 2023, FK Blansko - FC Velké Meziříčí

FK Blansko

5:0

2:0

FC Velké Meziříčí

Branky: 21. Tulajdan, 34. Šedivý (pen.), 62. Kapur, 68. Pecuch, 90. Kapur
Žluté karty: 32. Rajčinec – 72. Šuta, 76. Franěk
Rozhodčí: Daniel Marek – Jiří Julínek, Jan Mayer
Delegát: Ivo Chytil

Sestavy

Nešetřil - Rajčinec (52. Chyla), Černý, Feik (74. Šíp), Porč - Holman, Spáčil (52. Kapur) - Šedivý, Smrčka (C) (77. Jaroš), Williams (52. Pecuch) - Tulajdan
Náhradníci: Veselý - Šíp, Chyla, Kapur, Jaroš, Pecuch, Chloupek
Trenér: Jiří Vorlický

Dubec - Hron (83. Malata Marek), Puža (C), Šuta, Franěk, Partl (78. Foltýn), Plichta (63. Bouček), Malata Mirek, Sysel (63. Dolejš), Havlík, Smejkal (63. Mucha)
Náhradníci: Bouček - Dolejš, Foltýn, Malata Marek, Mucha, Crhan, Pelán
Trenér: Jan Šimáček

19. kolo MSFL přivedlo do Blanska tým Velkého Meziříčí. Před utkáním dělily oba celky pouhé 2 body a bylo tedy jasné, že domácí čeká bitva o pomyslných 6 bodů. Trenér Vorlický udělal oproti utkání v Kroměříži několik změn v základní sestavě. Daniho Luala, který dostal automatickou stopku za červenou kartu v minulém kole, nahradil Šedivý, příležitost dostal v útoku Tulajdan místo Kapura a na lavičce byli poprvé od konce podzimu k dispozici Tomáš Chyla a Karel Jaroš, kteří se zotavili po zraneních, která je vyřadila z celé zimní přípravy.

Úvodní minuty patřily domácím borcům, kteří si vypracovali první příležitosti. V 6. minutě zatáhl Williams míč po levé straně po pěkné přihrávce Spáčila a centroval do vápna, obrana však odvrátila míč na roh, který branku Meziříčí neohrozil. Meziříčí se k první akci dostalo v 10. minutě, kdy nebezpečnou přihrávku za obranu od Sysla odvracel na poslední chvíli do zámezí Černý. Ve 20. minutě sehráli domácí nacvičený signál po standardní situaci, kdy míč doputoval k Holmanovi, který to zkoušel z voleje, gólman hostí Dubec byl však připraven.

Brankový účet odpoledne otevřelo Blansko hned o minutu později, kdy sehrálo nádhernou kombinaci. Rostislav Rajčinec vysunul skvělým pasem za obranu Jiřího Tulajdana, který si pokryl míč před dotírajícím stoperem Meziříčí a tváří v tvář Dubcovi nezaváhal - 1:0. Hosté však chtěli rychle srovnat a kontrovali ve 27. minutě nebezpečnou akcí 3 na 2. Partl poslal dobrý balon po levé straně na Sysla, který servíroval míč na osamoceného Šutu, blanenský Feik však situaci zvládl a přihrávku zablokoval.

Ve 32. minutě byla nařízena penalta po zákroku na Šedivého, který byl stržen k zemi po kolizi s gólmanem Dubcem. Sám faulovaný hráč si postavil míč na penaltový puntík a nezaváhal - 2:0. Hned o 4 minuty to mohlo být ještě veselejší, neboť Smrčka vysunul přesným dlouhým pasem Porče, který posunul na Šedivého, který byl dnes ve formě. Jeho technický pokus jen těsně minul levý růžek branky Dubce. Více se v prvním poločase nestalo a domácí tak šli do kabin s vedením 2:0.

Hned z kraje 2. poločasu, v 52. minutě, udělal domácí lodivod Vorlický hned trojí střídání, kdy Rajčince, Spáčila a Williamse nahradili Pecuch, Chyla a Kapur. Pro Tomáše Chylu to byl speciální moment, neboť se vrátil na hřiště po dlouhé době. Všechna střídání se začala vyplácet hned o 10 minut později. Míč putoval od Šedivého na pravou stranu k Chylovi, který střílenou přihrávkou našel na zadní tyči osamocaného Miloše Kapura, který měl už snadnou práci – 3:0. Za dalších 6 minut to bylo už 4:0. Po standardní situaci, kterou rozehrával Smrčka, si na zadní tyči naskočil na míč Kapur, kterého fantasticky vychytal Dubec, ale míč vyrazil pouze před sebe, kde dorážel opět hlavičkou Martin Pecuch.

Ve zbytku utkání už soupeř vyložené šance neměl a i když se s výsledkem snažil něco udělat, naráželi na pozornou defenzivu blanenských. Kaňkou však zůstávají nešetrné zákroky hostí na Feika se Smrčkem, kteří pro zranění museli ze zápasu odstoupit. Pojistku přidal v 90. minutě po přihrávce Tulajdana Miloš Kapur.

Blanenští tak bitvu s Velkým Meziříčím zvládli a připsali si do tabulky důležité 3 body, které je prozatím katapultovali na 9. místo tabulky. Pozitivně můžeme určitě hodnotit střídající hráče, kteří měli lví podíl na dalších brankách ve druhém poločase, a současně také návrat Tomáše Chyly a Karla Jaroše po zranění.

Další utkání sehraje Blansko za týden 19. března, kdy zavítá do Otrokovic na utkání proti místním Kvítkovicím.

Autor - Adam Přikryl