1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
Blansko se v rámci 22. kola MSFL představilo na hřišti Hlučína. Hned v 6. minutě mohl blanenské hráče poslat do vedení Williams, ten však trefil pouze břevno a po následném sporném odrazu od horní tyče se gól nepískal. Do vedení tedy šli ve 31. minutě po šikovné střele Zajíčka fotbalisté Hlučína. Z kraje druhého poločasu měl další velkou šanci Williams, domácí ale podržel brankář Kolenko. Blanenští byli aktivní a drželi míč povětšinu času na svých kopačkách, ale své akce nedotáhli do zdárného konce. V 83. minutě se po chybě obrany prosadil Smékal a vyrovnaný zápas tedy skončil porážkou Blanska 0:2.

22. kolo , 31. března 2023, FC Hlučín - FK Blansko

FC Hlučín

2:0

1:0

FK Blansko

Branky: 31. Zajíček, 83. Smékal
Žluté karty: 61. Wala - 0
Rozhodčí: Proske - Dudek, Lukašík
Delegát: Pavel Sedláček

Sestavy

Kolenko - Wala (79. Kovala), Hasala, Šindler (66. Ptáček), Tomšů, Plesník (C), Smékal, Mládek, Zajíček (88. Puchala), Moučka, Buchvaldek (79. Kolaska)
Náhradníci: Fojtíček - Kovala, Holzer, Ptáček, Puchala, Kocur, Kolaska
Trenér: Filip Smékal

Nešetřil - Chyla, Černý, Porč - Holman, Smrčka (85. Abdellaoui) - Pecuch (46. Spáčil), Jaroš (66. Šedivý), Dani Lual (46. Kapur), Williams - Tulajdan (66. Rajčinec)
Náhradníci: Kubica - Šíp, Kapur, Abdellaoui, Spáčil, Rajčinec, Šedivý
Trenér: Jiří Vorlický

Trenér Vorlický udělal oproti minulému utkání s B-týmem Zlína několik změn v sestavě. Kvůli střevním potížím neodcestoval s mužstvem Feik a na lavičce náhradníků zůstali Spáčil, Rajčinec, Šedivý a Kapur. Do sestavy se naopak vrátili Holman, Williams, Pecuch a poprvé na jaře nastoupil od začátku Jaroš.

První velká šance utkání byla k vidění hned v 6. minutě. Pecuch se na pravém křídle zbavil obránce a odcentroval do vápna, kde se do odraženého míče opřel z první Williams. Tvrdá střela blanenského záložníka se od břevna odrazila směrem dolů, část blanenských hráčů viděla míč za brankovou čárou a radovala se ze vstřelené branky, rozhodčí ovšem gól neuznal. O chvíli později se řítil do útoku hlučínský Moučka, obrana jej však čistě odzbrojila a Blansko podniklo rychlý protiútok. Pecuch vysunul přihrávkou do pokutového území Tulajdana a po jeho pobídce střílel z dobré pozice nad branku Jaroš.

Ve 12. minutě poprvé zahrozili také domácí. Wala zprava načechral míč do vápna, kde se po sérii odrazů dostal k zakročení Moučka, ale branku v nadějné pozici minul. O 3 minuty později hlavičkoval po nakrátko rozehraném rohovém kopu nad branku Šindler. Následovala vyrovnaná pasáž bez zajímavějších příležitostí, ve 31. minutě se ovšem měnilo skóre. Tomšů přihrál míč na hranici vápna Adamu Zajíčkovi, jehož chytrý oblouček z otočky zapadl přesně k levé tyči a Nešetřil se natahoval marně – 1:0.

Těsně před odchodem do kabin prodloužil Holmanův centr Tulajdan, následná hlavička Daniho Luala se ale do prostoru branky nevešla. Po vyrovnaném prvním poločase tedy blanenští fotbalisté odcházeli do kabin s jednogólovým mankem.

Do druhého poločasu vstoupili aktivněji blanenští a hned v 51. minutě mohlo být srovnáno. Williams se po přihrávce Jaroše prosmýkl do vápna a v jasné šanci jej vychytal brankář Kolenko. V 56. minutě zahrozil na druhé straně střelou z hranice šestnáctky Moučka, jeho pokus skončil nad břevnem. Krátce nato se v pokutovém území Hlučína dostal k odraženému míči Jaroš, proti jeho střele však obětavě zasáhl obránce Hasala.

Blansko drželo míč povětšinu času na svých kopačkách a hledalo recept na dobře fungující obranu Hlučína. V 70. minutě našel Holman rozeběhnutého Chylu, na jehož střílený centr do malého vápna jen těsně nedosáhl střídající Rajčinec. Blanenští dále pokračovali ve své aktivitě, ale naráželi na pozornou obranu domácích. O osudu utkání bylo rozhodnuto v 83. minutě. Po chybě blanenské obrany v rozehrávce se prosadil Dominik Smékal a upravil na konečných 2:0 pro domácí.

Blansko tedy po solidním výkonu podlehlo Hlučínu 0:2 a po třech vítězstvích v řadě vyšlo bodově naprázdno. Další utkání čeká na blanenské fotbalisty v sobotu 8. dubna, kdy na domácím stadionu v Údolní ulici přivítají celek Vrchoviny. Zápas startuje v 15:30.


Autor: Zdeněk Veselý ml.