1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
Ve 23. kole MSFL narazilo Blansko na domácí půdě na celek SFK Vrchovina z Nového Města na Moravě. První půle nabídla fotbal, který musel diváky bavit. Po většinou drželi míč na svých kopačkách domácí, kteří několikrát zahrozili. Nejblíže brance měl Williams, který trefil břevno. Vrchovina také ojediněle zahrozila, Nešetřil ale neměl moc práce. Blansko bylo nakonec odměněno těsně před koncem poločasu, kdy se prosadil Kapur. Ve 2. poločase to nebyla taková podívaná a hra se často kouskovala. Vrchovina se snažila, nic kloudného ale nevymyslela. Naopak se často uchylovala k tvrdé hře a rozhodčí měl plné ruce práce. Domácí fotbalisté si tak připisují další 3 body do tabulky, Vrchovina čeká již 3 utkání na výhru, a také na vstřelený gól.

23. kolo , 8. dubna 2023, FK Blansko - SFK Vrchovina

FK Blansko

1:0

1:0

SFK Vrchovina

Branky: 44. Kapur
Žluté karty: 80. Spáčil (BLA) – 56. Nečas (VRC), 80. Batelka (VRC), 85. Novotný (VRC)
Rozhodčí: Nápravník – Rosický, Svoboda
Delegát: Miroslav Fridrichovský

Sestavy

Nešetřil - Chyla, Smrčka (C), Spáčil, Porč - Holman - Dani Lual (65. Feik), Jaroš (65. Tulajdan), Šedivý (73. Pecuch), Williams (65. Černý) - Kapur (90+2. Rajčinec)
Náhradníci: Kubica – Feik, Abdellaoui, Tulajdan, Černý, Rajčinec, Pecuch
Trenér: Jiří Vorlický

Šmída – Bača (46. Hekerle), Nečas (81. Boušek), Svoboda, Batelka, Šteffl, Ráliš, Vašíček (63. Jícha), Matulka, Duda (C), Novotný
Náhradníci: Mička – Jícha, Boušek, Sytař, Hekere
Trenér: Lukáš Michal

Trenér Vorlický provedl oproti poslednímu utkání s Hlučínem opět změny v základní sestavě a od úvodu tak nastoupila trojice Karel Spáčil, Miloš Kapur nebo Ondřej Šedivý. Blanenský lodivod sám několikrát zmiňoval, že se snaží o vyváženou rotaci všech hráčů v kádru a je zastáncem idei, že nemá v týmu žádné hráče, kteří by byli vyloženě střídající.

Domácí fotbalisté začali aktivně a od úvodních minut si začali vypracovávat první příležitosti. Už ve 3. minutě se po levé straně prosmýkl Dani Lual, jeho přetažený centr ale nenašel žádného adresáta. Ve 12. minutě si trojice Williams - Kapur - Dani Lual několikrát narazila míč před vápnem Vrchoviny, obrana hostí byla ale pozorná a nedovolila žádné ohrožení branky gólmana Šmídy.

První velkou příležitost měli blanenští v 16. minutě, to když Ondřej Porč zvládl souboj 1 na 1 proti Bačovi a adresoval přízemní centr na Kapura. Ten se snažil jemnou tečí míč usměrnit mezi tři tyče, Šmída byl ale pozorný. Hned o minutu později hosté kontrovali také zajímavou situací. Tentokrát Ondřej Porč v roli chybujícího hráče, kdy se jeho rozehrávku chytře vystihl Matulka a z pravé strany se tlačil až do vápna. Nešetřil ale vytáhl dobrý zákrok na zemi a nohou vytěsnil míč.

Ve 33. minutě Porč obehrál Baču a poslal pas na Holmana. Ten na hranici vápna dělovkou provětral Šmídu, který vytěsnil míč z pravého rohu své brány. Následný roh žádný rozruch ve vápně Vrchoviny nepřinesl. Tlak sílil a ve 38. minutě mohli domácí konečně odskočit. Kapur skvěle vyhrál vzdušný souboj s Rálišem na půli hřiště a vyslal do brejku Williamse. Ten udělal kličku levému obránci a vypálil, k jeho smůle však pouze do břevna.

K radosti domácích se však těsně před poločasem přeci jen měnilo skóre. Skvělou akci načal Karel Jaroš, který zavedl míč na polovinu Vrchoviny a přihrál dobrý pas za obranu na Porče, který z první našel Miloše KAPURA. Pro něj to už byla snadná práce a domácí snajpr tak poskočil už na 14 přesných soutěžních tref - 1:0.

Ačkoliv byl první poločas aktivní a zajímavý, v tom druhém to už taková podívaná nebyla. Vrchovina udělala změny v sestavě a snažila se o vyrovnání. Často však hrála na hranici faulů. Přesto si v 65. minutě vypracovala nebezpečnou situaci, když Jaroš ztratil míč na polovině hřiště a hosté šli do přečíslení. V kritické situaci však zatáhl za záchrannou brzdu Chyla a zažehnal nebezpečí dobrým obranným zákrokem.

V 69. minutě mohlo jít Blansko do dvougólového vedení. Aktivní Holman dokázal odcentrovat z úrovně brankové čáry a našel Smrčku. Ten vyslal projektil na Šmídu, který ale odolal, dorážka Šedivého pak prošla těsně vedle pravé tyče. V 75. minutě předvedl individuální akci Pecuch, který se zbavil při cestě k bráně Šmídy dvou obránců a mohl najít ve vápně osamocené spoluhráče. Místo toho zkusil vystřelit, k jeho smůle byla střela zblokovaná.

O tom, jak je důležité mít v bráně Petra Nešetřila, se domácí přesvědčili v 81. minutě. Vrchovina se dostala po kombinaci ke střele, kterou Matulka výborně skryl za jednoho z obránců. Domácí gólman ale vytáhl zákrok odpoledne a špičkami prstů vytěsnil míč na roh a udržel domácím těsné vedení. V 88. minutě ještě Porč nedostal míč do brány, ačkoliv měl skvěle připravenou pozici od Feika s Pecuchem, jeho střela mířila z blízkosti mimo tři tyče.

V závěru se již žádná kloudná akce neudála a Blansko tak slaví další velmi cenné tři body proti těžkému soupeři. Další utkání čeká blanenské 14. dubna, kdy zajíždí na půdu Hranic.

Autor - Adam Přikryl