1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
Blanenské fotbalisty čekala v úterý 9. května dohrávka 24. kola na hřišti Hranic. Blansko bylo od úvodních minut aktivní a odměnou jim byl vstřelený gól z kopačky Šedivého. V prvním poločase měli svěřenci kouče Vorlického další slibné příležitosti, které však zůstaly nevyužity. Blansko ve druhém poločase pokračovalo ve své aktivitě, branku však paradoxně vstřelili domácí hráči ze své první vážnější šance a v 57. minutě tedy platil nerozhodný stav. Druhé dějství bylo chudé na šance. Blansko hledalo cestu k soupeřově brance, naráželo však na hluboký blok hranické obrany. Ve třetí nastavené minutě měl největší šanci zápasu hranický Dittmer, Nešetřil ale svůj tým podržel a blanenští si tak odvezli bod za remízu 1:1.

24. kolo , 9. května 2023, SK Hranice - FK Blansko

SK Hranice

1:1

0:1

FK Blansko

Branky: 57. Berčík - 19. Šedivý
Žluté karty: 68. Beňa, 74. Hapal - 0
Rozhodčí: Kostelník - Svoboda, Poláček
Delegát: Jaroslav Krajča

Sestavy

Tomečka - Kundrát (C), Kuchař, Grygar, Beňa, Koláček (83. Marek), Berčík (74. Vavřík), Rolinc (74. Dittmer) Markovič, Hapal, Vymětalík (67. Cagaš)
Náhradníci: Spurný - Vavřík, Cverna, Pečeňa, Marek, Cagaš, Dittmer
Trenér: Roman Matějka

Nešetřil - Chyla, Smrčka (C), Porč - Holman - Rajčinec, Dani Lual (90. Abdellaoui), Jaroš (64. Černý), Šedivý (64. Kapur), Tulajdan (64. Feik) - Williams (90+2. Šíp)
Náhradníci: Kubica - Feik, Kapur, Abdellaoui, Černý, Šíp
Trenér: Jiří Vorlický

Jako první zahrozili domácí. Vymětalík našel z rohového kopu hlavu Markoviče, jeho hlavička se ale do prostoru branky nevešla. Brzy se osmělili také blanenští. V 11. minutě hledal Šedivý průnikovou přihrávkou v pokutovém území nabíhajícího Rajčince, který ke smůle hostů na míč jen těsně nedosáhl. O chvíli později se ke střele z ostrého úhlu dostal Williams, branku ale přestřelil. Krátce nato se po přiklepnutí Markoviče dostal v nadějné pozici k zakončení Koláček, střele však scházela větší razance.

V 19. minutě se poprvé měnilo skóre. Po pohledné kombinaci blanenských fotbalistů si Rajčinec všiml volného Šedivého, jenž si míč ideálně přebral a druhým dotekem jej neomylně poslal ke vzdálenější tyči – 0:1. Blansko pokračovalo ve své aktivitě a drželo míč na svých kopačkách. Ve 22. minutě si Holman šikovně obhodil obránce, ale střela mu nesedla podle představ. O minutu později střílel po přiklepnutí od Williamse vysoko nad branku Jaroš.

Ve 28. minutě Jaroš postupoval z vlastní poloviny zcela sám, za šestnáctkou se odhodlal ke střele, která však minula pravou tyč Tomečkovy branky. O 6 minut později si Tulajdan narazil míč s Williamsem a v nebezepčné pozici těsně minul opět aktivní Jaroš.

Krátce před koncem poločasu se k odraženému míči za vápnem dostal Šedivý, jeho pokusu ale scházela přesnost. Na druhé straně vyzkoušel Nešetřilovu pozornost Rolinc, blanenský brankář ovšem neměl s jeho střelou potíže. V nastaveném čase prvního poločasu se řítil do útoku Šedivý a svůj únik zakončil svojí slabší pravačkou pouze doprostřed branky. Touto akcí zároveň skončil první poločas, ve kterém si blanenští po dominantním výkonu vypracovali jednobrankový náskok.

Ve druhém poločase Blansko dál pokračovalo ve své aktivitě, z branky se ovšem radovali domácí hráči. Po akci z pravé strany našel Hapal v pokutovém území Berčíka, který propálil Nešetřila a hraničtí tak udeřili ze své první vážnější šance – 1:1. V 66. minutě vyslal jedovatý pokus z hranice šestnáctky domácí kapitán Kundrát. Nešetřil byl ve střehu a připsal si dobrý zákrok. O chvíli později napřáhl ke střele Kuchař, branku však přestřelil.

Blanenští hledali cestu k soupeřově brance, ale naráželi na hluboký obranný blok domácí obrany. V 81. minutě Rajčinec vysunul Williamse, proti němu ovšem dobře vyběhl Tomečka a vyrazil míč na roh. Ve třetí nastavené minutě přežilo Blansko klinickou smrt. Dittmer se dostal k zakončení z malého vápna, proti jeho pokusu však skvěle zakročil Nešetřil a zachránil svému týmu bod za remízu 1:1.

Další utkání sehrají blanenští fotbalisté v neděli 14. května, kdy se od 10:15 představí na hřišti v Kunovicích proti rezervě Slovácka.


Autor: Zdeněk Veselý