1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Uničov

Blansko

01.05.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Uničov

Blansko

01.05.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
Vložené 17. kolo zavedlo Blansko do Kunovic, kde je čekal souboj s posílenou juniorkou Slovácka. V prvním poločase se hrál vyrovnaný a kombinačně slušný zápas bez větších šancí. Ve druhém poločase bylo Slovácko o něco nebezpečnější, Holáska vychytal Nešetřil a Cicilia mířil mimo. Už to vypadalo, že se oba týmy rozejdou smírně. Krátce před koncem však Blansko neuhlídalo standardní situace a Srubek poslal domácí do vedení. Blanenští následně hráli vabank a v poslední minutě pečetil vítězství Slovácka Cicilia. Blanenští si tedy odváží poněkud krutý výsledek a klesli až na úplné dno tabulky.

17. kolo , 13. září 2023, 1. FC Slovácko B - FK Blansko

1. FC Slovácko B

2:0

0:0

FK Blansko

Branky: 86. Srubek, 90. Cicilia
Žluté karty: 0 - 37. Holman, 59. Feik, 76. Sedlák, 85. Chyla, 86. Smrčka
Rozhodčí: Zapletal - Grečmal, Labaš
Delegát: Tomáš Březáček

Sestavy

Andres - Tomeška, Srubek (C), Kočí, Severa, Břečka, Koryčan (76. Kratochvíla), Brandner (90. Stropsa), Cicilia, Juroška (60. Okoromi), Holásek
Náhradníci: Zavadil - Polák, Stropsa, Kratochvíla, Okoromi, Růžička, Janečka
Trenér: Pavel Němčický

Nešetřil - Feik, Chyla, Smrčka (C), Porč - Kocůrek (65. Jaroš), Holman (76. Studený) - Gimsay, Kamenský, Rajčinec (57. Jambor) - Tulajdan (57. Sedlák)
Náhradníci: Kubica - Jambor, Sedlák, Jaroš, Čejka, Studený, Šíp
Trenér: Jiří Vorlický

Oba týmy dělil před zápasem jediný bod. Slovácko se nacházelo na posledním místě a Blansku patřila předposlední pozice. Slovácko tak nastoupilo do zápasu posílené o 4 členy prvoligového kádru, konkrétně o Ciciliu, Srubka, Brandnera a Jurošku.

Do první šance zápasu se dostal už ve 4. minutě domácí Juroška, po dlouhém pasu za obranu ale branku přestřelil. O 3 minuty později Tulajdan dobře vyvezl míč a předložil jej Gimsayovi, jeho pokus za hranicí šestnáctky ovšem také mířil nad branku. O chvíli později se stejný hráč dostal opět do zakončení, tentokráte však střele scházela větší razance.

Hrál se vyrovnaný a kombinační fotbal, na šance ovšem chudý první poločas. Ve 40. minutě to zkoušel z přímého kopu Břečka, ale ani tento pokus nenašel přesný cíl. Přímý kop z ještě nebezpečnější pozice měli domácí ve 45. minutě, tvrdou střelu však blanenští zablokovali. Více vzruchu první dějství nepřineslo a do kabin se tak odcházelo za bezbrankového stavu.

V 54. minutě byla k vidění dosud největší šance zápasu. Rohový kop Slovácka propadl až k Holáskovi, který z první napřáhl a Nešetřil vytáhl na brankové čáře výborný zákrok. V 60. minutě se po centru zprava položil do míče Cicilia a míč jen těsně minul pravou tyč. Slovácko bylo v této fázi zápasu nebezpečnější. O 4 minuty později střílel zleva Břečka, míč ovšem putoval mimo.

V 68. minutě si Jambor na vápně obhodil obránce, místo střely z nebezpečné pozice však volil přihrávku, kterou obrana zneškodnila. V 86. minutě se poprvé měnilo skóre. Srubek využil nedůrazu po standardní situaci a kolem vybíhajícího Nešetřila procedil míč do sítě – 1:0.

Blanenští ve snaze o vyrovnání vrhli veškeré síly do útoku. V 90. minutě však na vlastní polovině ztratili míč a po rychlém kontru Slovácka a přihrávce středem pečetil vítězství Cicilia 2:0. V nastaveném čase ještě pálil uvnitř šestnáctky Jambor, míč šel ale doprostřed branky. Další nepřehlednou situaci na malém vápně po střele Gimsaye domácí obrana vyřešila a Blansko tedy odjelo z Kunovic s prázdnou.

Po prohře 2:0 klesli blanenští na poslední místo tabulky. Šanci zvrátit nepříznivou sérii budou mít svěřenci kouče Vorlického už v sobotu 16. září, kdy na Údolní přivítají FC Zlínsko. Utkání startuje už v 15:30.


Autor: Zdeněk Veselý ml.