1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Uničov

Blansko

01.05.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Uničov

Blansko

01.05.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
V rámci 8. kola MSFL přivítalo Blansko na Údolní celek Znojma. Viděli jsme gólovou první půli, ve které poslal Blansko do vedení ve 26. minutě Feik po skvěle umístěné hlavičce. Hosté si také vypracovali některé nebezpečné střelecké pokusy, vyrovnat se jim povedlo z nenápadné akce, kdy propadla domácí obrana a pro De Almeidu už nebyl problém dopravit míč do brány a srovnal. Ve druhém poločase se hosté dostali do vedení, když v 60. minutě prostřelil Nešetřila Abreu. Domácí se ale nevzdali a navzdory pevné obraně Znojma se jim povedlo otočit výsledek. V 79. minutě srovnal z penalty Sedlák a v 92. minutě rozhodl Porč o tom, že 3 body putují do Blanska. Hosté navíc dohrávali v deseti, neboť byl v 86. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen Rocha. Blansko tak poskočilo na 13. místo v tabulce.

8. kolo , 23. září 2023, FK Blansko - 1.SC Znojmo FK

FK Blansko

3:2

1:1

1.SC Znojmo FK

Branky: 26. Feik, 79. Sedlák (pen.), 90+2. Porč – 39. De Almeida, 60. Abreu
Žluté karty: 48. Smrčka, 65. Porč – 1. Abdellaoui, 82. Rocha, 85. Grgič, 86. Rocha
Červená karta: 86. Rocha
Rozhodčí: Lubomír Habermann - Simon Vejtasa, Michal Vychodil
Delegát: Jaroslav Káňa

Sestavy

Nešetřil – Chyla, Feik (72. Čejka), Porč, Holman (46. Jambor), Sedlák, Jaroš (46. Tulajdan), Rajčinec (72. Studený), Smrčka (C), Gimsay (90.+4 Kocůrek), Kamenský
Náhradníci: Kubica – Kocůrek, Jambor, Tulajdan, Čejka, Studený, Psota
Trenér: Jiří Vorlický

Škugor – Trajkovič, Ivanovič (C), Pálfi (46. Kilibarda), Neto (75. Frigerio), De Almeida, Abdellaoui (60. Lukčo), Rocha, De Vasconcelos, Grgič, De Abreu
Náhradníci: Moraru – Gavrič, Kilibarda, Frigerio, Pereira, Lukčo, Alfonso
Trenér: Ridi Dauti

Od minulého klání udělal hlavní kouč Vorlický tři změny v sestavě. Do ní se vrátil Martin Sedlák s Rosťou Rajčincem, poprvé od úvodního hvizdu nastoupil po delší zdravotní absenci Karel Jaroš.

První akci utkání viděli diváci hned ve 3. minutě, když se Porč opřel z voleje do míče, který mu posunul hlavou Manji Gimsay a ten jen těsně minul tyč brány gólmana Škugora. Ve 13. minutě se poprvé připomněli hosté, když Pálfi dostal lobovaný míč za obranu Blanska, která hodně zaspala. Znojemský hráč ale zakončil nad bránu. Poté se hra lehce uklidnila a oba týmy držely míč bez vážnějšího ohrožení na obou stranách.

První změna stavu přišla ve 26. minutě po krásné akci domácích. Skvěle na levé straně zapracoval Martin Sedlák, který posunul míč na Manjiho Gimsaye. Jeho nadýchaný centr se snesl na hlavu TOMÁŠE FEIKA, který si odskočil od obránce a výstavní hlavičkou do levého horního rohu brány otevřel skóre - 1:0. Inkasovaný gól ale blanenské spíše utlumil a ti se dostali prakticky okamžitě pod tlak Znojma. V rozmezí 4 minut musel Nešetřil řešit několik nebezpečných situací. Tlak blanenští ustáli, ale přesto jejich obrana chybovala a ve 39. minutě přišlo srovnání skóre. Špatná komunikace v obraně Blanska zapříčinila, že se Znojmu povedlo nacentrovat na zcela volného DE ALMEIDU, který hlavičkoval do prázdé brány, neboť centr přeletěl i Nešetřila v bráně – 1:1. Za zmínku stojí ještě akce z konce první půle, kdy nejprve hostující Rocha hlavičkoval těsně nad, a poté Jaroš poslal v dobré pozici míč mimo tři tyče.

Do druhé půle nachystal domácí kouč jednu nucenou a jednu nevynucenou změnu, kdy Filipa Holmana s Karlem Jarošem vystřídali Dan Jambor a Jiří Tulajdan, a Blansko mohlo jít opět do vedení. Ve 47. minutě Gimsay zpracoval míč od Smrčky a vystřelil tvrdou pozemní střelu, kterou už všichni diváci viděli v bráně, ale míč se od tyče ke smůle domácích odrazil zpět do hřiště. I přes větší aktivitu domácích se radovali znojemští, kteří šli v 60. minutě do vedení. Ti sehráli prakticky totožnou akci jako blanenští při svém prvním gólu, blanenští nepokryli ARBEU, který centrem nepohrdl a pohodlně zavěsil - 1:2.

Hosté poté začali bránit z bloku a mnoho domácím nedovolovali. Navíc byli povzbuzováni slušným počtem hostujících fanoušků, kteří na Údolní vytvářeli skvělou atmosféru po celý zápas. Domácí se ale nevzdali a v 78. minutě spadl ve vápně po souboji se znojemským obráncem Manji Gimsay a rozhodčí Habermann bez otálení nařídil penaltu pro Blansko. Tu si vzal na starost MARTIN SEDLÁK, poslal gólmana na opačnou stranu brány a bezpečně proměnil – 2:2. Najednou to byli domácí, kterým vyrovnání vlilo novou krev do žil a podnikali jeden výpad za druhým na svatyni Škugora.

Klíčový moment utkání přišel v 86. minutě, kdy po zbytečném zákroku uviděl druhou žlutou kartu obránce Znojma Rocha a nuceně putoval do sprch. Nabídnutou přesilovou hru Blansko využilo a otočilo v nastaveném čase stav utkání. Nejprve ještě v 89. minutě neuspěl střílený centr Porče, který proletěl vápnem a skončil opět na tyči znojemské klece, v nastaveném čase se však poštěstilo. ONDŘEJ PORČ vystřelil z levé strany poměrně slabou střelu, ale nerovnost v terénu způsobila změnu směru letu míče, bohužel pro Škugara tak nešťastně, že skončila v bráně - 3:2.

Ve zbytku nastaveného času měli hosté k dispozici dvakrát rohový kop, blanenská obrana však bezpečně odvrátila míč do bezpečí a dokráčela společně se zbytkem týmu pro vítězství 3:2! Další zápas sehrají blanenští 30. září, kdy se představí na půdě Uherského Brodu. Utkání startuje v 15 hodin.

Autor - Adam Přikryl