1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Znojmo

Blansko

1:1

Uničov

Blansko

01.05.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Znojmo

Blansko

1

1

vs

Uničov

Blansko

01.05.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
Blanenské fotbalisty čekal po dvou domácích zápasech výjezd do Uherského Brodu. Blansko drželo od začátku utkání míč na svých kopačkách a postupně přicházely i šance. Ve 21. minutě se po pohledné akci prosadil Tulajdan a Blansko vedlo. Vzápětí měl tutovku Sedlák, který namísto střely volil přihrávku. Neujaly se ani další příležitosti Chyly, Porče či Tulajdana. Až v závěru poločasu se nádhernou střelou prosadil Porč a bylo to o 2 góly. Uherskobrodští ovšem krátce po změně stran snížili. V dalších minutách pokračovaly promarněné šance Blanska, za které přišel trest v podobě vyrovnání. Zanedlouho po vyrovnávací brance byl navíc vyloučen kapitán Smrčka. Blansko bylo i v 10ti lepším týmem, ale svůj tlak už ve vítězný gól nepřetavilo. Utkání plné šancí, tvrdých faulů a karet tedy skončilo remízou 2:2.

9. kolo , 30. září 2023, ČSK Uherský Brod - FK Blansko

ČSK Uherský Brod

2:2

0:2

FK Blansko

Branky: 49. Masař, 65. Michalec - 21. Tulajdan, 45. Porč
Žluté karty: 47. Leskovjan, 54. Motal, 67. Novotný, 77. Masař - 15. Porč, 40. Chyla, 45. Smrčka, 50. Jaroš, 75. Kamenský
Červené karty: 0 - 68. Smrčka (po 2. ŽK)
Rozhodčí: Malimánek - Machorek, Tomanec
Delegát: Karel Piňos

Sestavy

Somberg - Votava (84. Zábojník), Konečný (46. Motal), Lorenc (C) (87. Straňák), Masař, Martiš, Mančík (90. Kovařík), Obadal, Novotný (84. Škultéty), Leskovjan, Michalec
Náhradníci: Kozelek - Straňák, Kovařík, Zábojník, Škultéty, Motal
Trenér: Zdeněk Šebesta

Nešetřil - Feik, Chyla, Smrčka (C), Kamenský, Porč - Jambor (84. Čejka), Jaroš (79. Studený), Sedlák, Gimsay - Tulajdan
Náhradníci: Kubica - Kocůrek, Černý, Čejka, Studený, Němec, Psota
Trenér: Jiří Vorlický

Oproti minulému zápasu scházeli kvůli zranění Holman s Rajčincem, do nominace se naopak vrátil uzdravený Černý.

Ve 13. minutě napřáhl z 25 metrů Sedlák, střela mu ovšem nesedla ideálně. O 3 minuty později musel Nešetřit řešit ošemetnou situaci po standardní situaci ze strany. Blanenští následně odvrátili na rohový kop, jenž zdárně ubránili, ale krátce nato se před Nešetřilem zjevil v dobré šanci Michalec. Domácí útočník mířil ke štěstí blanenských nad branku.

Ve 21. minutě se poprvé měnilo skóre. Sedlák si ve středu pole u šestnáctky domácích narazil míč s Jamborem a přihrál do ještě výhodnější pozice Tulajdanovi, který se nemýlil – 0:1. O minutu později mohlo být ještě veseleji. Gimsay našel na pravém křídle rozeběhnutého Sedláka, jenž sám před brankářem otálel se zakončením a nakonec přihrál pod sebe Jamborovi. Přihrávka však nebyla ideální a Jambor následně zakončil mimo. Blansko mělo v této pasáži jasně navrch. V další šanci se po rohu ocitl Chyla, jeho střelu za malým vápnem ovšem zblokoval jeden z obránců.

Ve 26. minutě vyslal jedovatou střelu za vápnem Porč, brankář Somberg míč vyrazil. O 10 minut později se dostal k odraženému míči na hranici vápna Tulajdan, ale Somberg byl i tentokráte tam, kde stát měl. Ve 39. minutě mířil těsně vedle levé tyče domácí Votava.

Ve 45. minutě se Blansko radovalo podruhé. Feikův centr odvrátila obrana na hranici pokutového území, kde si jej našel Ondřej Porč a z voleje napálil míč nechytatelně k levé tyči – 0:2. První poločas zakončila střela Votavy z přímého kopu. Nešetřil jeho pokus pokryl a do kabin tedy odcházeli výrazně spokojenější hráči Blanska.

Do druhého poločasu vstoupili uherskobrodští aktivně. Ve 48. minutě Nešetřil výborně vytěsnil dalekonosný pokus Lorence. O minutu později už to domácím vyšlo. Masař si navedl míč ke střele a trefil pravý horní roh Nešetřilovy branky – 1:2. Blanenský brankář si na míč sice sáhl, ale proti střele byl, bohužel, krátký.

V 53. minutě byl v pokutovém území poslán k zemi Jaroš, píšťalka rozhodčího však zůstala překvapivě němá. V 59. minutě se ve velké šanci zjevil Gimsay, toho ale skluzem odzbrojil obránce a následná dorážka Jambora směrovala do rukou Somberga. Ještě větší příležitost měl o minutu později Sedlák, tváří v tváří brankáři ovšem neuspěl.

Další šance na sebe nenechala dlouho čekat. Feikovu křížnou střelu uvnitř vápna Somberg vyrazil a dobíhající Tulajdan pouhý metr od brankové čáry nedosáhl na míč a zamířil tak nepřesně. Za neproměněné šance přišel trest. Michalec se prosmýkl po pravé straně a jeho střela zapadla za levou tyč – 2:2.

V 68. minutě skončilo utkání pro kapitána Smrčku, který za svůj faul viděl druhou žlutou kartu a předčasně se poroučel do sprch. V 77. minutě hledal Jambor nabíhajícího Gimsaye, Somberg však situaci dobře přečetl a byl u míče dříve. V 86. minutě střílel z hranice šestnáctky nad branku Čejka. Blansko bylo i v 10 mužích lepším celkem a v závěru domácí tlačilo. Tlak ovšem další branku nepřinesl a utkání tedy skončilo remízou 2:2.

Blansko tedy ztratilo dvougólové vedení a vzhledem k průběhu utkání také 2 body. Další utkání čeká svěřence kouče Vorlického v sobotu 7. října, kdy na domácím stadionu na Údolní přivítají rezervu Baníku Ostrava. Utkání startuje v 15:00.


Autor: Zdeněk Veselý ml.