1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
Bitva o 6 bodů dopadla na výbornou! Skóre otevřel ve 13. minutě Studený, v 17. minutě navyšoval na 2:0 Sedlák. Hosté se nemohli dostat do hry, ale vyšla jim akce z 32. minuty, kterou zakončil úspěšně Kedroň. Hned o 2 minuty později si ale domácí vzali vedení zpět, když zavěsil opět Studený. Velké vášně poté vyvolala situace z nastavení, kdy gólman Nešetřil při skoku trefil míč společně s frýdlantským hráčem a rozhodčí nařídil pokutový kop. Hostující Teplý ale penaltu neproměnil, Nešetřil se zaskvěl skvělým zákrokem. Ve druhé půli tempo hry opadlo, přesto jsme viděli jednu branku, kterou vstřelil v 52. minutě Sedlák. Frýdlant se k dalšímu ohrožení branky nedostal a odjíždí tak z Blanska s prohrou 4:1. Domácí měli hru pod kontrolou po drtivou většinu zápasu a hostům toho příliš nedovolili. Důležité 3 body tak zůstávají v Blansku!

12. kolo , 21. října 2023, FK Blansko - 1. BFK Frýdlant nad Ostravicí

FK Blansko

4:1

3:1

1. BFK Frýdlant nad Ostravicí

Branky: 13. Studený, 17. Sedlák, 34. Studený, 52. Sedlák – 32. Kedroň
Žluté karty: 45+2. Nešetřil – 78. Jiříček
Rozhodčí: Landsman – Nápravník, Terber
Delegát: Karel Vidlák

Sestavy

Nešetřil – Chyla, Porč (63. Kamenský), Holman (63. Jambor), Kocůrek, Sedlák, Tulajdan (78. Foltýn), Černý, Studený, Smrčka (C) (63. Jaroš), Gimsay (78. Psota)
Náhradníci: Kubica – Feik, Jambor, Jaroš, Foltýn, Psota, Kamenský
Trenér: Jiří Vorlický

Thimel – Levčík (36. Byrtus), Pejša, Jiříček, Literák (72. Mikulenka), Kedroň, Šafner (82. Juříček), Blahuta, Teplý (72. Varadi), Hladík, Svatonský (C) (36. Hajnoš)
Náhradníci: Prepsl – Mikulenka, Varadi, Hajnoš, Byrtus, Juříček
Trenér: Martin Šrámek

Dnešní utkání o 6 bodů rozehrála pozměněná sestava včetně rozestavení. Příležitost od úvodu dostal například Kocůrek, Černý nebo Studený. Filip Smrčka se poté vysunul před stoperskou dvojici a Filip Holman operoval na pravém křídle.

Blansko začalo utkání aktivněji, přesto měli první příležitost hosté. V 7. minutě Kedroň využil přečíslení a tvrdou ranou prověřil Nešetřila. V 11. minutě zahrozilo i Blansko, když Manji Gimsay vypálil dobrou ránu, která minula levou tyč gólmana Frýdlantu Thimela. Ve 13. minutě se poprvé měnilo skóre a radovali se domácí. Smrčka vymyslel skvělý pas na Sedláka, který se neukvapil a nadýchanou přihrávkou našel SIMONA STUDENÉHO, který tváří v tvář golmanovi nezaváhal – 1:0. Za další 4 minuty bylo ještě veseleji, když blanenští odskočili v rychlém sledu na dvougólový rozdíl. V roli nahravače se předvedl Holman, který posunul míč na MARTINA SEDLÁKA, který k tyči uklidil míč do sítě – 2:0.

Ve 24. minutě neuspěli Smrčka nebo Sedlák a přišel trest. Z nenápadné akci ve 32. minutě Frýdlant snížil, když přihrávku, která prolétla vápnem Blanska, uklidil míč do sítě DAVID KEDROŇ - 2:1. Tentokrát ale stačilo blanenským pouze 120 vteřin, aby opět odskočili na rozdíl 2 branek. Dvougólový SIMON STUDENÝ se prosadil hlavnou - 3:1. Za minutu se dvougólovým střelcem mohl stát i Sedlák, ale i přes dobrou práci Holmana nezakončil přesně do prostoru brány. Ve 39. minutě se po trase Smrčka a Studený míč dostal k Holmanovi, na kterého zívala prázdná brána, ale gólman Thimel předvedl fantastický zákrok na čáře a podržel svůj tým.

Hosté z Frýdlantu se spíše bránili a mnoho šancí neměli. V nastavení první půle však přišla ojedinělá akce, po které upadl jeden z frýdlantských hráčů po zákroku gólmana Nešetřila a rozhodčí ukázal na penaltový puntík. Nutno však dodat, že to byla velmi přísná penalta, neboť blanenský gólman trefil před soupeřem prokazatelně míč. K nelibosti hráčů i fanoušků si míč na penaltu postavil Teplý, jeho úmysly však Nešetřil přečetl a penaltu skvěle zneškodnil. Do kabin se tak odcházelo domácím veseleji a s vedením 3:1.

Ve druhém poločase začalo Blansko opět aktivně a tlačilo Frýdlant do svého vápna. V 50. minutě ještě Stodený neuspěl, ale v minutě 52. se opět posunulo skóre. Tlak se blanenským vyplatil a perfektní práci odvedl Smrčka, který prošel přes dva hráče Frýdlantu a předložil dobrý míč MARTINU SEDLÁKOVI, který zavěsil do horní poloviny brány a přidal se do klubu dougólových střelců - 4:1.

Po tomto momentu tempo utkání značně opadlo a utkání se víceméně dohrávalo. Frýdlantští nemohli najít recept na dobře a kompaktně pracující domácí mužstvo, které si dokráčelo v důležitém utkání pro 3 body a odměnili několik desítek domácích příznivců.

Další utkání sehrají fotbalisté Blanska 28. října na půdě Frýdku-Místku. Start zápasu je naplanován na 14:30 hodin.

Autor - Adam Přikryl