1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
Blansko zajíždělo ve středu k dohrávce 13. kola do Frýdku-Místku. Do utkání vstoupili lépe domácí a již ve 21. minutě vedli 2:0. Blansko své náznaky šancí nevyužilo a do kabin tedy šlo s dvougólovým mankem. Trojité poločasové střídaní blanenských přineslo zlepšení. Tulajdanův pokus ještě vykopl z brankové čáry obránce, ale 15 minut před koncem už se Blansko dočkalo a Gimsay snížil. Blanenští měli šanci na vyrovnání, proti Jarošově hlavičce však zasáhl Lasák. Frýdek v nastaveném čase pečetil vítězství třetím gólem a Blansko tak vyšlo bodově naprázdno.

13. kolo , 8. listopadu 2023, FK Frýdek-Místek - FK Blansko

FK Frýdek-Místek

3:1

2:0

FK Blansko

Branky: 10. Obuch, 21. Hykel, 90+3. Martiník - 75. Gimsay
Žluté karty: 80. Rubý, 73. Martiník - 0
Rozhodčí: Tomanec - Grečmal, Řezníček
Delegát: Stanislav Vacula

Sestavy

Lasák - Coufal, Massaniec, Velner (C) (50. Martiník), Neumann, Janjuš (86. Němec), Obuch, Bialek, Hykel (61. Střelec), Gorčica, Rubý (86. Halda)
Náhradníci: Prokel - Imider, Šponer, Halda, Střelec, Martiník, Němec
Trenér: Robert Pištěk

Kubica - Feik (46. Jaroš), Černý (46. Smrčka), Chyla, Porč - Kocůrek, Holman (71. Čejka) - Studený (46. Gimsay), Jambor, Sedlák - Tulajdan (C)
Náhradníci: Nešetřil - Jaroš, Čejka, Foltýn, Smrčka, Gimsay, Psota
Trenér: Jiří Vorlický

Utkání začalo svižně a hned ve 2. minutě centroval zprava Feik, ke smůle blanenských ale Sedlák nedokázal usměrnit míč do sítě. Hosté odpověděli střelou Rubého těsně vedle levé tyče. V 10. minutě se poprvé měnilo skóre. Blansko chybovalo v rozehrávce, hosté se zmocnili míče a skákavou střelou za šestnáctkou se prosadil Maxim Obuch – 1:0. V 15. minutě se dostal do slibné šance Tulajdan, zakončení blanenského forvarda ale zablokoval jeden z obránců.

Ve 21. minutě se domácí radovali podruhé. Rubý udržel míč ve vápně blanenských a předložil jej nabíhajícímu Hykelovi, pro kterého už nebyl problém zakončit do odkryté sítě – 2:0. Na další větší šanci se čekalo až do 33. minuty, domácí Neumann však centr zleva netrefil ideálně a míč šel mimo. Na druhé straně to zkoušel Studený, brankář Lasák si s jeho pokusem bez větších potíží poradil.

Ve 37. minutě napřáhl za vápnem Kocůrek, míč ovšem směřoval do míst, kde stál připravený Lasák. O 4 minuty později se Holman na hranici šestnáctky prokličkoval ke střele a Lasák vyrazil míč na roh. O chvíli později Kubica zlikvidoval nepříjemný pokus Obucha. V poločase tedy svítil na tabuli stav 2:0 pro domácí.

O poločase provedl kouč Vorlický hned 3 změny v sestavě. V 52. minutě se v dobré pozici ocitl Hykel, avšak nezamířil přesně. O 5 minut později střílel z dobré pozice ve vápně Sedlák, ale ani ten branku netrefil. V 59. minutě se k odraženému míči po rohu dostal domácí Coufal a Kubica si připsal úspěšný zákrok, stejně tak jako v 62. minutě proti střele Martiníka.

O chvíli později se dostal v pokutovém území k míči Tulajdan, jenž překonal brankáře Lasáka, míč však vykopl z brankové čáry obránce Massaniec. V 75. minutě už se blanenští dočkali. Smrčka vysunul na levé straně Gimsaye a ten překonal vybíhajícího Lasáka – 2:1. V 88. minutě mohlo být srovnáno. Gimsay rozehrál standardku z pravé strany, na míč si naskočil Jaroš a jeho hlavičku dobrým zákrokem vyrazil Lasák. Stejný hráč pálil o minutu později z hranice šestnáctky, míč šel ovšem doprostřed branky.

Blansko ve snaze o vyrovnání hrálo vabank a v 93. minutě Martiník po samostatném úniku zvýšil na 3:1. Blansko tedy odjelo z Frýdku-Místku s porážkou. Náročný týden zakončí svěřenci trenéra Vorlického v neděli, kdy se od 10:15 představí proti B-mužstvu v Karviné.


Autor: Zdeněk Veselý ml.