1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
V rámci 14. kola MSFL přivítalo Blansko, výjimečně na Mlýnské ulici z důvodu podmáčeného hřiště na Údolní, celek Hodonína. První poločas by se dal zhodnotit tak, že Hodonín dával branky a Blansko neproměňovali šance. Hosty poslal do vedení v 16. minutě Holek, na kterého navázal ve 32. minutě Mlčoch. Blanenští si šance vypracovali, ale nebyli schopni je dotáhnout do konce. Hodonín byl velmi efektivní a trestal každou chybu Blanska. Ve druhém poločase to nebylo taková podívaná jako v tom prvním, ale hosté pečlivě odbránili zbytek utkání, a přestože domácí nebyli daleko od snížení, gólu se nedočkali. Žalostná koncovka dnes musí mrzet, Hodonín si odvezl 3 body po výhře 2:0

14. kolo , 4. listopadu 2023, FK Blansko - FK Hodonín

FK Blansko

0:2

0:2

FK Hodonín

Branky: 16. Holek, 32. Mlčoch
Žluté karty: 0 - 67. Kadlec, 83. Nečas, 90+2. Adamec
Rozhodčí: Dedek – Proske, Šafrán
Delegát: Karel Piňos

Sestavy

Nešetřil – Chyla, Porč, Holman (61. Jambor), Kocůrek (61. Feik), Sedlák, Tulajdan, Černý, Studený (61. Jaroš), Smrčka (C), Gimsay (79. Čejka)
Náhradníci: Kubica – Feik, Jambor, Jaroš, Čejka, Němec, Psota
Trenér: Jiří Vorlický

Adamec – Dressler (C), Mihál, Glushach, Kadlec, Jáger (73. Roziev), Holek, Langer (88. Tomovič), Vorel (46. Bohun), Mlčoch (68. Hamrle), Nečas
Náhradníci: Kůřil – Sawalha, Tomovič, Hamrle, Roziev, Bohun
Trenér: Pavol Švantner

Do dnešního utkání nastoupila totožná sestava z posledního utkání proti Frýdlantu (utkání s Frýdkem se dohrává ve středu 08. listopadu), ve které blanenští obstáli v poměru 4:1. Trenér Vorlický tak po dlouhé době vyslal do utkání totožnou sestavu ve 2 utkáních za sebou.

Blansko chtělo začít aktivně a už ve 4. minutě mohli mít velkou příležitost v podobě penalty. Tulajdan upadl ve vápně po zákroku jednoho z hostujících hráčů, avšak situaci předcházel ofsajd. O minutu později po banálním souboji zůstal bezvládně ležet na trávníku Jáger a vypadá to, že měl chvíli vyražený dech, naštěstí vše dopadlo dobře a pokračovalo se ve hře.

Následně přišla zhruba třicetiminutovka, ve které hrozili hosté a povedlo se jim vstřelit 2 branky. Glushach ještě neuspěl, když dokázal obejít Nešetřila, který odváždně vyběhl proti míči, nezakončil ale přesně. Z následné akce zase mířila těsně nad bránu hlavička jednoho z útočníků. V 16. minutě se už ale skóre měnilo a agresivní hra a rychlé napadání přineslo Hodonínu ovoce. Dobrý pas obdržel MARTIN HOLEK, který jej zužitkoval na jedničku a poslal hlavou Hodonín do vedení - 1:0.

Blanenští reagovali na inkasovanou branku dobře a snažili se rychle vyrovnat stav zápasu. Ve 22. minutě zblokovanou střelu Holmana vyrazil s obtížemi gólman hostí Adamec na rohový kop. Střela se stáčela přesně k levé tyči. Následně mířil Černý opět do rukavic Adamce. Blíže ke gólu měl ve 29. minutě Manji Gimsay, ale perfektní centr Porče zakončil vedle tyče hodonínské svatyně. O další 3 minuty tak přišel znovu trest. Efektivita Hodonína byla ukázková. Obrana domácích zapomněla na úplně volného ERIKA MLČOCHA, který hlavičkou do protipohybu Nešetřila zvýšil stav utkání - 2:0. Ve 40. minutě to ještě zkoušel Sedlák, který se dostal tváří v tvář Adamcovi, ale opět nezakončil a Adamec ani nemusel zasahovat. Následně měl příležitost Gimsay, který hledal lépe postaveného Tulajdana, akce ale skončila pro blanenské opět bez efektu.

Ve druhé půli tempo hry opadlo a míč na kopačkách měli spíše domácí fotbalisté, ale paradoxně to byli opět hosté, kteří mohli v 60. minutě rozhodnout, ale Langer s Jágerem oba orazítkovali v rychlém sledu levou tyč Nešetřilovi brány. V 66. minutě nechali hosté prostor Jarošovi a zakončujícímu Sedlákovi, toho ale skvěle vychytal Adamec.

Největší příležitost utkání měli blanenští deset minut před koncem. Už to vypadalo, že konečně překonali obranu Hodonína a snižují stav, ale míč se odrazil v nepřehledné sitauci od břevna zpět do hry, avšak poletoval na brankové čáře. Pomezní nechal pokračovat ve hře. Konec utkání byl ve znamení domácího brankáře Nešetřila, který v 90. minutě vytáhl 2 skvělé zákroky a udržel tak "pouze" dvougólové manko. Více akcí už utkání nenabídlo. Blansko opět zradila koncovka a 2 chyby v obraně, které dnes stály tým výsledek.

Další utkání čeká na Blansko hned ve středu 8. listopadu, kdy cestují k odloženému utkání do Frýdku-Místku. Utkání začíná ve 14 hodin.

Autor - Adam Přikryl