1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Karviná B

3:0
Rozpis zápasů

vs

Blansko

Karviná B

3

0

Rozpis zápasů
Blansko přivítalo ve vloženém 34. kole netratičně ve středu celek rezervy Slovácka. Viděli jsme zajímavý první poločas, který přinesl několik zajímavých momentů a jeden gól, který v 17. minutě vstřelil Ondřej Mihálik. Blansko si připravilo také několik zajímavých momentů, ale naráželo na dobře fungující obranu hostí, která působila rychlejším dojmem. Ve druhém poločase toho blanenští dopředu moc nevymysleli, naopak hosté přidali druhou branku, kterou vsítil kapitán Holásek. Slovácko hrálo trpělivě a objektivně mělo dnes více ze hry a tuto herní aktivitu přetavilo v góly. Blansko tak podlehlo Slovácku B 0:2.

34. kolo , 22. května 2024, FK Blansko - 1. FC Slovácko B

FK Blansko

0:2

0:1

1. FC Slovácko B

Branky: 17. Mihálik, 76. Holásek
Žluté karty: 73. Blažík, 73. Psota – 77. Kočí
Rozhodčí: Dorušák – Silný, Habermann
Delegát: Jiří Kratochvíl

Sestavy

Nešetřil – Blažík (C), Chyla (76. Brázda), Feik (72. Porč), Kocůrek, Jambor, Tulajdan, Novák (72. Černý), Rajčinec, Gimsay, Němec (46. Kouakou)
Náhradníci: Kubica – Porč, Kouakou, Psota, Černý, Brázda
Trenér: Jiří Vorlický

Urban – Radoičic (46. Kočí), Bartoš, Kratochvíla, Okoromi (89. Koryčan), Novák, Kohút, Holásek (C), Mihálik, Milanov, Vecheta
Náhradníci: Balciar – Kim, Koryčan, Břečka, Severa, Kočí, Akumagoa
Trenér: Pavel Němčický

Trenérský štáb Blanska nemohl pro dnešní zápas počítat s triem Martin Sedlák, Simon Studený a Filip Smrčka, na lavičce zůstal také Ondřej Porč. Pozitivní zprávou je zapojení do trnéninkového procesu u Tomáše Černého nebo návrat Vladislava Němce po zranění. První minuty si odškrtl také mladý Honza Brázda.

Slovácko přijelo na Údolní posilněno o trojici prvoligových fotbalistů, kteří pravidelně v nejvyšší soutěži naskakují (Michal Kohút, Ondřej Mihálik, Filip Vecheta) a od úvodu to bylo znát. Hosté hráli rychlý fotbal a diváci se zejména v první půli nenudili. První vážnější situace přišla v 10. minutě, kdy Nešetřil vytáhl velmi dobrý zákrok proti Okoromimu, který se prodral mezi stopery Blanska. Stejně kvalitní zákrok poté předvedl o pár minut později. Blansko zahrozilo v 16. minutě, kdy si Tulajdan individuálně navedl míč do prostřed vápna a skákavá střela těsně minula levou tyč.

První změna skóre přišla v 17. minutě. K míči se dostal Ondřej MIHÁLIK, který prudkou ranou překonal Nešetřila. Ten si na míč sáhl, ale intenzita střely byla příliš silná a míč mu propadl – 0:1. Slovácko to zkoušelo i nadále a ve 21. minutě zkusil Vecheta lobem překonat Nešetřila, ale pokus nemířil do prostoru brány. Na druhé straně zahrozil Jambor z přímého kopu, ale kvalitní pokus do protipohybu brankáře Urbana stavem nepohnul. Ve 34. minutě domácí reklamovali hru rukou ve vápně hostí, ale pokračovalo se i přes drobnou nevoli dále. Konec poločasu střídal šance na obou stranách, například Gimsay nastřelil clonu před sebou, v posledních vteřinách nevyřešil přečíslení hostující Okoromi.

Druhá půle byla na šance chudší. Blanenští naráželi na kvalitní obranu a hru hostí, ve které nebylo příliš prostoru a horko těžko se přes soupeře blanenští dostávali. Postupem času jim i docházeli síly. Největší šanci měl Novák, který hlavičkoval po centru těsně mimo bránu. V 76. minutě přišla pojistka vedení Slovácka, kdy odrazy míče a následnou přihrávku zužitkoval Daniel HOLÁSEK. Na tuto střelu nemohl Nešetřil vůbec reagovat, jelikož byla z bezprostřední blízkosti. – 0:2. Zbytek poločasu se Blansko snažilo s výsledkem něco udělat, ale kvalitní soupeř si už zápas pohlídal a odjel tak se třemi body po výsledku 0:2.

Další utkání čeká na Blansko hned v sobotu, kdy zajíždí na půdu Frýdlantu nad Ostravicí. Utkání začíná v 17 hodin.



Autor - Adam Přikryl