1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
H o d o n í n / B l a n s k o - V utkání s Hodonínem na těžkém terénu předvedl několik důležitých zákroků a přispěl tak k zisku cenného bodu za remízu 1:1. Přesto brankář Blanska David Juran neskrýval pocit křivdy, když rozhodčí po jeho kontaktu s útočníkem Šturmou v úvodu utkání odpískal pokutový kop.
Z anglického týdne jste vytěžili pět bodů. Z tohoto pohledu panuje určitě spokojenost…

Samozřejmě. Kdyby nám to někdo řekl před domácím utkání s Bystřicí, tak bychom byli rádi třeba i za čtyři body. Mrzela nás pak ztráta bodů ve středečním utkání s Líšní. Za pět bodů jsme ale rádi, protože se počítá každý bod.

Zápas v Hodoníně se hrál na velmi těžkém terénu. To nevyhovovalo vám ani soupeři.

Hlavně v prvním poločase jsme se s tím příliš nedokázali vyrovnat. Byli jsme u všeho pozdě. Z toho také pramenila branka soupeře, kdy jsme otevřeli střed hřiště, přišla střela, kterou jsem mohl vyrazit do boku, bohužel jsem ji vyrazil před sebe. Pak jsem sice míč stihl odkopnout, ale rozhodčí posoudil kontakt s útočníkem jako faul. Z penalty jsme prohrávali. Poločas jsme dohráli v útlumu. Ve druhém poločase jsme přidali a byli lepší než soupeř. Zaslouženě jsme vyrovnali na 1:1 a pak už jsme výsledek ubojovali.

U penaltové situace ses hodně zlobil, protože to vypadalo spíše tak, že jsi byl faulován ty…

Vyrazil jsem míč doprostřed branky. Balón byl ve vzduchu a uviděl jsem, že k němu běží domácí útočník, tak jsem ho odkopl pryč. Domácí útočník mě kopl do nohy. Rozhodčí ale nejen k mému velkému překvapení pískl penaltu.

Jak náročné bylo chytat na tak těžkém terénu?

V prvním poločase tam měli domácí dvě nepříjemné situace, z jedné se jim podařilo dát gól. Druhý poločas jsme hru otevřeli, takže si domácí pár šancí vytvořili, ale podařilo se mi je zneškodnit. Bylo to náročné, ale nějakým způsobem jsem to zvládl.

Jak zatím celkově hodnotíš vaše účinkování jako nováčka divize? Prohráli jste pouze dva zápasy a ani v nich jste nebyli daleko od bodového zisku.

Chtěli jsme se pohybovat ve středu tabulky, což se nám zatím daří. Máme mladý tým, takže ty branky v závěru utkání k tomu bohužel někdy patří. Zápas od zápasu jsme však zkušenější, takže doufám, že se nám to už stávat nebude.

Navíc pro trenéra určitě příjemné zjištění, že v případě střídání čerství hráči hru oživí a její kvalita neklesá, spíše naopak.

Máme vyrovnaný tým. Když se někomu nedaří, tak trenér má možnost tam dát někoho jiného a ví, že odvede dobrou práci, což je hodně pozitivní.

Děkujeme za rozhovor.