1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Ostrava B

Blansko

3:0

Blansko

FK Třinec

17.05.2024 | 17:00

Údolní

Rozpis zápasů

vs

Ostrava B

Blansko

3

0

vs

Blansko

FK Třinec

17.05.2024 | 17:00

Údolní

Rozpis zápasů
V rámci vloženého středečního kola zajížděli blanenští do Uničova, na jehož hřišti ještě nikdy nebodovali. V prvním poločase si Blansko dokázalo vypracovat dvě slibné šance, domácí však byli aktivnější a ve 37. minutě šli zaslouženě do vedení. Do druhého poločasu provedl kouč Vorlický dvě změny, což se následně vyplatilo. V 61. minutě přišlo vyrovnání z kopačky Rajčince a poté mělo Blansko další dvě stoprocentní příležitosti, které nevyužilo. Hráče to však nakonec mrzet nemuselo, neboť v 71. minutě Sedlák protáhl míč do vápna a před prázdnou branku jej předložil Tulajdanovi, který bez problému skóroval. Blanenští zbytek zápasu důsledně zvládli a nepustili Uničov do žádné větší příležitosti. Vítězství 1:2 znamená, že Blansko veze z Uničova poprvé vítězství a k tomu další cenné body do tabulky!

33. kolo , 1. května 2024, SK Uničov - FK Blansko

SK Uničov

1:2

1:0

FK Blansko

Branky: 37. Červeň - 61. Rajčinec, 71. Tulajdan
Žluté karty: 80. Ambrozek - 39. Kocůrek, 54. Gimsay, 65. Smrčka, 86. Porč, 90+1. Chyla
Červené karty: Červeň (po konci utkání) - 0
Rozhodčí: Landsman - Terber, Budovič
Delegát: Lubomír Samek

Sestavy

Kvapil - Diblík, Saňák (66. Krč), Svoboda, Hausknecht (78. Sklenář), Ambrozek, Vichta, Komenda (C), Vybíral, Červeň, Koutný
Náhradníci: Uvízl - Sklenář, Vojtek, Vorlický, Suchánek, Krč, Kovář
Trenér: Petar Aleksijevič

Kubica - Jambor, Chyla, Blažík, Porč - Kocůrek (46. Sedlák), Feik (46. Tulajdan) – Rajčinec (66. Šedivý), Studený (90+3. Kouakou), Gimsay - Smrčka (C)
Náhradníci: Nešetřil - Sedlák, Tulajdan, Kouakou, Novák, Šedivý, Psota
Trenér: Jiří Vorlický

V 9. minutě zakončoval po centru zleva mimo prostor branky Komenda. Stejný hráč se o 6 minut později dostal k hlavičce po rohovém kopu, Kubica v brance Blanska byl však připraven. Následně se osmělilo také Blansko a v 17. minutě po průnikové přihrávce Studeného zakončoval z levé strany nad branku Gimsay. O minutu později se Studený dostal přes obránce ke střele z rohu malého vápna, brankáře ovšem nepropálil.

Ve 21. minutě vyslal nepříjemnou střelu domácí Vichta, míč před Kubicou sice zaplaval, nicméně blanenský brankář si připsal úspěšný zákrok. Ve 36. minutě stejný hráč prošel po pravé straně a pokusem k bližší tyči se snažil překvapit Kubicu, ten se ale nachytat nenechal a vyrazil míč na roh. Z následného rohu však blanenští kapitulovali. Po nakrátko rozehraném rohovém kopu a centru zprava si na míč naskočil Červeň a poslal domácí do vedení – 1:0. Do kabin tedy odcházeli spokojenější hráči Uničova.

V 54. minutě Vichtův nástřel z přímého kopu nedokázal Komenda z hranice malého vápna usměrnit do branky. O 4 minuty později blanenští ztratili míč na polovině hřiště, Hausknecht protáhl míč až na hranici vápna a jeho tečovaný pokus skončil těsně mimo. V 61. minutě se Blansko dočkalo vyrovnání. Po přenesení hry se dostal na levé straně k míči Gimsay, který vyslal do vápna střílený centr. Míč si našel Rostislav Rajčinec a střelou z otočky vymetl levou šibenici – 1:1.

O chvíli později mohlo být ještě veseleji. Studený se dostal do samostatného úniku a na hranici šestnáctky jej přibrzdil vyběhnuvší brankář Kvapil, přičemž evidentně zahrál rukou mimo vápno. Rozhodčí ovšem nechal pokračovat ve hře a následnému pokusu Studeného do odkryté sítě scházela potřebná razance. Další velká šance přišla v 69. minutě, kdy se Šedivý dostal do vápna, ale přihrávka před prázdnou branku spoluhráči mu nesedla a míč sebral Kvapil.

V 71. minutě se blanenští přece jen dočkali. Šedivý přiklepl míč Sedlákovi, jenž prošel přes obránce do vápna a přihrávkou před prázdnou branku oslovil Jiřího Tulajdana, pro kterého už nebyl problém dopravit míč do sítě – 1:2. Blansko následně soupeři už žádnou větší šanci nedovolilo. V nastaveném čase postupoval zleva sám na branku Gimsay, Kvapil však střelu k bližší tyči vyrazil na roh. Po závěrečném hvizdu neudržel nervy na uzdě uničovský Červeň, který z ničeho nic naběhl do Jiřího Tulajdana, srazil jej k zemi, a po zásluze viděl červenou kartu.

Blansko tedy po výsledku 1:2 veze z Uničova poprvé ve své historii vítězství. Nutno podotknout, že za výkon ve druhém poločase zcela zaslouženě. Anglický týden zakončí svěřenci kouče Vorlického v sobotu 4. května, kdy na stadionu na Údolní budou hostit mužstvo Uherského Brodu. ZÁPAS STARTUJE JIŽ V 10:30!


Autor: Zdeněk Veselý ml.