1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Znojmo

Blansko

1:1

Uničov

Blansko

01.05.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Znojmo

Blansko

1

1

vs

Uničov

Blansko

01.05.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
10. kolo MSFL nabídlo na Údolní souboj s vedoucím celkem soutěže - juniorce Baníku Ostrava. Hosté začali aktivněji a vypracovali si několik zajímavých šancí. Nejblíže ke gólu měl v 18. minutě Hapal nebo Šudák v minutě 26. Domácí se rozjížděli pomaleji, ale nakonec mohli jít právě oni do vedení. Dvě nadějné šanci Manjiho Gimsaye ale zůstaly nevyužity. Ve druhé půli hrálo opět prim Blansko, které orazítkovalo břevno brány hostujícího Kubného po hlavičce Jaroše. Hosté si připravili drtivý finiš a několik minut obléhali svatyni Nešetřila, ten však skvělými zákroky udržel čisté konto, které znamenalo bod po bezbrankové remíze 0:0. Proti těžkému soupeři tak Blansko vybojovalo cenný bod.

10. kolo , 7. října 2023, FK Blansko - FC Baník Ostrava B

FK Blansko

0:0

0:0

FC Baník Ostrava B

Žluté karty: 80. Jaroš - 65. Da Silva, 89. Temel
Rozhodčí: Slabý - Slováček, Vychodil
Delegát: Václav Briksa

Sestavy

Nešetřil - Chyla, Feik, Porč, Holman, Kocůrek, Jambor (90. Němec), Černý (56. Jaroš), Studený (56. Sedlák), Gimsay, Kamenský (C)
Náhradníci: Kubica - Sedlák, Jaroš, Doležal, Němec, Ščučka
Trenér: Jiří Vorlický

Kubný - Krupička, Měkota, Da Silva (78. Látal), Holaň, Drozd (87. Bitta), Hapal (66. Bewene), Chvěja (66. Temel), Říha (C), Málek, Šudák (66. Abdoulkarim)
Náhradníci: Struhař - Bewene, Látal, Remiáš, Temel, Abdoulkarim, Bitta
Trenér: Josef Dvorník

Do utkání z Baníkem se na soupisku dostalo několik nadějných dorostenců kvůli marodce, zároveň nemohl trenérský štáb počítat s kapitánem Smrčkou, který v minulém kole v Uherském Brodě vyfasoval červenou kartu a čekala ho tak stopka.

První akci zápasu nezakončil v nebezpečné šanci pro Baník v 6. minutě hostující Šudák, který dostal dobrý pas za obranu, ale střele chyběla razance a Nešetřil míč pokryl. V 18. minutě zahrávali hosté standardku, kterou zakončil nad břevno Hapal. O minutu později fanouškům zatrnulo, když v tutové šanci zakončil Drozd těsně vedle tyče domácí branky. Blanenští poprvé zahrozili ve 20. minutě další tutovkou, na konci akce byl Dan Jambor, ale nezakončil do poloodkryté klece a trefil pouze gólmana hostí Kubného. V dalších šancích první půle poté neuspěl ostravský Šudák ve 26. minutě, poté přišly asi 2 momenty domácích. Ve 30. minutě Manji Gimsay dostal skvělý pas za obranu od Filipa Holmana, který se po krátké absenci vrátil do sestavy, tváří v tvář Kubnému ale neuspěl. Hostující gólman předvedl skvělý zákrok. Stejný hráč poté při akci, kterou rozjeli Jambor s Černým, skluzem nedosáhl na míč, který by uklízel do zcela prázdné brány.

Ve 49. minutě to zkoušel Baník opět ze standardky, ale Nešetřil byl připraven, z protiútoku nemířil přesně hodně aktivní Gimsay. Tlak Blanska sílil a v 55. minutě to zkoušel neúspěšně Studený, jehož střela šla nad břevno, za 3 minuty byl blízko gólu Karel Jaroš, ale hlavou mířil bohužel pouze do břevna. V 69. minutě to zkoušel opět Jaroš, tentokrát technicky lobem, ale míč mu lehce sjel při lobu z kopačky a pro gólmana Kubného to tak nebyl žádný problém.

Hosté se ve druhé půli příliš neprojevovali a šance si prakticky nepřipravili, to se ale změnilo v nastavení, kdy hosté vrhli všechny síly do útoku a drtili domácí v jejich vápně. Vybojovali několik rohových kopů a hlavně šancí, za zmínku stojí perfektní zákroky domácího gólmana Nešetřila, který doslova čaroval v bráně a skvělými zákroky udržel čisté konto. Tlak Baníku branku nepřinesl, i když k tomu bylo v některých situacích velmi blízko.

Utkání s prvním celkem MSFL tak skončilo bezbrankovou remízou 0:0 po velmi dobrém výkonu domácího mužstva, které musí mrzet vyložené šance, které dnes zůstaly nevyužity. Bod s těžkým soupeřem se však jistě počítá!

Další utkání čeká na blanenské hráče 14. října, když změří síly ve Slezsku s týmem Třince. Utkání začne v 10:15.

Autor - Adam Přikryl